INTRODUCING ME

NÅR DET GÅR OP FOR DIG, DU ER BLEVET VOKSEN

voksen1
Scenariet er følgende. Det er mandag. Jeg har været på arbejde fra 9-16. Klokken er 18.30(ish). Jeg har lige støvsuget lejligheden og sat en vask over. Jeg har skruet op for musikken og går og forbereder noget mad, der formentlig har været ret hverdagsagtigt, da jeg ikke i skrivende stund kan huske, hvad det var. Duften af hvad-det-nu-end-var-jeg-lavede spreder sig i vores køkken-stue-allerum, da min kæreste kommer ind af døren. Han har røde kinder og arbejdstasken over den ene skulder. Han kommer hen til mig, siger hej skat og kysser mig hurtigt, før han går over for at smide overtøjet. Jeg siger hej, fortæller ham, at maden næsten er klar og spørger, hvordan hans dag er gået, mens han smider skoene i entreen. Det er her, det går op for mig. Går op for mig, at jeg er blevet voksen. 
 
Klart, det gik da op for mig, da jeg betalte husleje første gang, købte toiletpapir første gang, og da jeg startede på mit fuldtidsarbejde, at jeg var blevet voksen, men det var i ovenstående situation, at det virkelig slog mig. Ikke alene er jeg blevet voksen, men jeg er blevet en ægte housewife. Ej. Måske ikke en ægte housewife, da jeg jo har et arbejde, men jeg føler mig ganske ofte som en, når jeg lige retter puderne i sofaen, inden vi går i seng, eller når jeg, som i ovenstående eksempel, står og laver mad, når min kæreste kommer hjem fra arbejde.
På den ene side virker det overvældende og som et ansvar, man pludselig skal være bevidst om. Nu er jeg et voksent menneske, så jeg er ansvarlig for at opføre mig som et, og det er en lille smule skræmmende – men jeg synes faktisk på samme tid, at det er rigtig fedt. Jeg elsker at bo med min kæreste, og jeg elsker at bo i min “egen” lejlighed og kunne invitere gæster ligeså tosset, jeg vil, og på samme vis lade være, når jeg ikke orker andet end smide mig på sofaen. Dette var en lille anekdote og et par af de tanker, jeg har omkring det, at være blevet voksen. Mere om pludselig at skulle passe et fuldtidsarbejde, at være 20 og bo med sin kæreste, og om overgangen fra ung til voksen en anden dag. Hvornår følte I jer første gang rigtig voksne?
Tak fordi I læste med.
xx
Marie(duved)

2 kommentarer

  • Nana

    Jeg har ikke haft sådan en oplevelse endnu. Jeg fyldte 18 i starten af året, og kunne ikke mærke forskel, fra da jeg var 17 til jeg blev 18. Men jeg begyndte for første gang at smage på voksenlitteratur (synes jeg selv), da det begyndte at blive seriøs med min nuværende kæreste. Jeg bor stadig hjemme, men han bor for sig selv, og så skal der pludselig handles ind, laves mad og gøres rigtige voksne ting! Jeg glæder mig virkelig til at jeg kan opleve det som du lige har beskrevet og at jeg kan tage i mod min kæreste efter arbejde med aftensmad og et kys😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidse

    Da jeg flytte i studiebolig efter 3 år på efterskole. Selvom jeg har følt mig på vej til at blive voksen allerede som 14 årig

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INTRODUCING ME