THAILAND // EVALUERING & VIDEO

HVOR LANGT KOMMER MAN MED RESTER?

Reklame for Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk vil med projekt Tyg På Det vise, hvordan man kan få god mad, uden at bruge for mange penge. Det kan man gøre på mange måder. Både madspild og den økonomiske fordel ved ikke at smide mad ud, er faktisk noget, min kæreste og jeg har været meget bevidste om. Jeg vil derfor give mine tips videre til jer.

Mit bedste tip er at lave madplaner. Vi skar halvdelen af vores madbudget fra hver måned, da vi begyndte at bruge en time – to hver søndag på at skrive en madplan, kigge tilbudsavisen og handle derefter. Vi plejede at bruge cirka 2000kr hver, altså 4000 i alt, men skar det ned til cirka 2000kr i alt, fordi vi handlede økonomisk og hele tiden var bevidste om, hvad der kunne bruges rester af næste dag. Vi tyggede lige på det, inden vi smed ting i kurven. Havde vi købt et kilo kartofler til om mandagen, men kun skulle bruge 400g, sørgede vi for at lave noget om tirsdagen, hvor vi kunne bruge resterne.

Den anden dag satte jeg mig også for at lave aftensmad til familien KUN bestående af ting, jeg allerede havde i køleskabet og fryseren. Vi endte med at spise flere forskellige retter, og ingen spiste det samme… Men vi fik tømt ud i køleskabet og fik alle sammen noget, vi syntes, var lækkert. Der var noget hakkekød i fryseren, der blev til kødsovs. Noget kylling og nogle grøntsager, der blev til wok og noget rugbrød og sild, der var til over fra en julefrokost, der sagtens kunne spises dagen efter, og sådan fik vi ellers tømt ud. Det handler primært om at være kreativ med de ingredienser, man har. Det er heller ikke sikkert, at det altid kan lade sig gøre at lave et måltid til flere, KUN af rester, men man kommer i hvert fald langt, og så kan man jo altid supplere lidt.

Inde på facebooksiden, “Tyg På Det”, kan man faktisk vinde 500kr til et valgfrit supermarked, hvilke er cirka det beløb, vi kunne spise for to mennesker en hel uge, hvis vi lavede madplan og kun handlede én gang. Så det synes jeg da helt sikkert, I skal gå ind og tjekke ud.

Gør I noget for at undgå madspild, eller spare penge på mad? Smid rigtig gerne jeres tips i kommentarfeltet!

xx

Marie(duved)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THAILAND // EVALUERING & VIDEO