Office makeover

Jeg var en 7,2’er

I de år, vi går i skole, forvandles vi til tal. Er vi 12-tals piger eller dovne 02’ere? Jeg tog et aktivt valg om ikke kun at fokusere på min skolegang i min gymnasietid, skiftede skole to gange og jeg gjorde mig ikke de store anstrengelser for at blive gode venner med mine lærere. Det resulterede i, at jeg gik ud med et meget middel, ikke særlig imponerende snit. I dag, ét år efter jeg fik min hue på, arbejder jeg fuldtid med noget, jeg virkelig brænder for. Mit bedste råd må være, life goes on.

Jeg har nogle gode veninder, en sød roomie og min kærestes lillebror, der i år bliver studenter og derfor i dette øjeblik stresser over deres afsluttende eksaminer. Det forstår jeg også godt, at de gør. Men det eneste råd, jeg har kunne give dem, er, at uanset hvordan deres eksaminer går, slutter livet ikke her. Tværtimod. Livet skal først lige til at gå igang.

Det sidste år har været det bedste i mit 21 år lange(eller korte, om man vil) liv. Det var en befrielse at komme væk fra skolesystemet, hvor man fyldes i kasser baseret på ens evner til dels at præstere i undervisningssammenhænge og dels at være god til at fedte sig ind på sin lærere. Det virker måske som en dårlig undskyldning, at jeg siger, forholdet til ens lærer er vigtigt, men det vil jeg altså påstå, det er.

Peter Ingemann delte på Instagram et billede af sit gamle, noget slatne eksamensbevis. Han gik ud med et snit på 8,2. Jeg er ikke klar over, hvad det præcis svarer til på den nye skala, men det er vel omkring en 7’er. Det inspirerede mig til selv at sætte ord på mine tanker om karakterræset.

Jeg blev ansat fuldtid på et kreativt kommunikationsbureau i Kødbyen 24 timer efter, jeg afsluttede min sidste eksamen(hvilket vil sige, at det var en præstation i sig selv at camouflere tømmermændene fra den fejring, der havde været dagen inden). Ikke på baggrund af mit lunkne og middelmådige gennemsnit, men på grund af den erfaring, jeg havde tilegnet mig uden for skolen i min tid på gymnasiet. Det har derudover været muligt for mig et halvt år efter at gå fuldtid med min egen virksomhed, så jeg i dag arbejder som selvstændig.

Jeg gik ud med et eksamensbevis, der rummede alle karakterer fra 02 til 12. Det blev til et midt-i-mellem snit på 7,2, og det gjorde mig faktisk ikke noget overhovedet. For realiteten er, at man, når man kommer ud i den virkelige verden, ikke længere skal være god til det hele. Man skal være skide god til lige præcis det job, man bestrider, men så er det helt ok at være dårlig til noget andet.

Jeg ønsker alle de kommende studenter held og lykke med deres eksaminer og fremtid, og håber, at de ikke lader sig definere af det tal, der ender i huen eller på beviset. For det er ikke meget mere end lige præcis dét. Et tal. Og det er min egen erfaring, at man kan komme rigtig langt, uanset hvilket tal, man er blevet i skolen.

xx

Marie(duved)

4 kommentarer

 • Emilie Berg

  Synes dit blogindlæg er super godt skrevet! Jeg synes dog det er ærgerligt, at du betegner et gennemsnit på 7,2 som ærgerligt og slattent? Især når du i dette indlæg prøver at ligge vægt på, at karakterer ikke skal betyde noget og man nok skal nå sine mål “life goes on”. Håber du kan se hvad jeg mener?
  xxx 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  TAK!❤️ Intet mindre end et stort tak!
  Posts som disse er SÅ vigtige og giver så meget stof til eftertanke og ro i maven.
  Hav en skøn aften! Knus en 3.g’er, som står midt i alt ræset lige nu🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kunne ikke have sagt det bedre selv. Vi er blevet alt for fokuseret på skolen, at vi glemmer os selv på vejen. Dagens Danmark er blevet til et konkurrencesamfund hvor det hele handler om at blive så hurtigt færdig som muligt, men vi glemmer at fokusere på det man i virkeligheden brænder for og det man i fremtiden gerne vil bruge sin tid på.
  Det er sådan et inspirerende opslag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulricha Frida

  Så fint skrevet! Mega inspirerende og så rigtigt! Vi unge går alt for meget op i vores karektere og lader os blive for påvirkede af det. Jeg vil huske på at karektere KUN er et tal til mine sidste eksaminer! Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Office makeover