NYTÅRSFORSÆT(OG KUR)

MIN GYMASIETID

mp9003089531

Gymnasiet var for mig på mange måder en kaotisk tid, fuld af forvirring og forandring. Efter at have gået på tre forskellige gymnasier, har jeg fået min del oplevelser med i bagagen. Jeg vil i dag dele tanker og erfaringer fra de tre meget forskellige skoler, jeg gik på.

Gymnasiet er en tid, jeg faktisk er lykkelig over at være færdig med. Jeg kan huske, at mange voksne sagde til mig, mens det stod på, at jeg skulle huske at nyde det, og at gymnasiet havde været den bedste tid i deres liv, hvilket skræmte mig helt vildt. Bliver livet ikke federe end det her, tænkte jeg. Det håber jeg da virkelig, det gør. Det kan jeg allerede i dag garantere jer for, det gør. Eller, det er det i hvert fald blevet for mig. At stresse over historieafleveringer om emner, jeg ikke kunne være mere ligeglad med, eller sidde og synke længst muligt ned i stolen, så jeg forhåbentlig ikke blev spurgt om noget i dagens lektie, jeg nok ikke lige havde nået at skimme. Jeg gennemførte primært gymnasiet af den årsag, at jeg gerne ville læse til tv- og medietilrettelægger på DMJX, hvilket kræver en gymnasial uddannelse.

Skole nummer 1. Rosborg STX i Vejle. 
Da min første skoledag var overstået, gik jeg hjem og græd, hvorefter jeg ringede til mine to yndlings lærere fra den efterskole, jeg lige var gået ud af tidligere på sommeren. Jeg var slet ikke klar til at skulle starte på noget nyt. Jeg var ulykkelig over, at mit efterskoleår sluttede, og havde haft så travlt hele sommeren, at jeg ikke rigtig havde nået at forberede mig mentalt til at skulle tilbage til virkeligheden. Nedturen vendte dog delvist, da det gik op for mig, hvor god en klasse, jeg var havnet i. Der var et fantastisk sammenhold, alle havde det godt med hinanden og jeg fik hurtigt nogle rigtig gode veninder. Jeg var samfundsfaglig, men på STX har man stadig fysik, kemi og andet naturfagligt, selvom man vælger en samfundsfaglig linje. Jeg havde slet ikke undersøgt Vejles andre ungdomsuddannelser, da hele min folkeskoleklasse skulle på Rosborg, hvor mine kusiner og min mor også havde gået. Da jeg efter et par måneder i 1.g var inde og tjekke, hvor mange dage, der var til studenterugen i 2017, gik det for alvor op for mig, at jeg ikke var det rigtige sted, så jeg gik igang med at undersøge alternativerne. Det viste sig, at handelsskolen i Vejle havde en it/medie linje, der lød super interessant, så efter at have været på prøve der i to dage, valgte jeg at skifte.

Skole nummer 2. Campus Vejle HHX.
Skolegangen var markant anderledes på HHX. Her skulle jeg hverken have fysik, kemi, biologi eller andre fag, der bestemt ikke havde min interesse. De var byttet ud med virksomhedsøkonomi, afsætning og lignende fag, der handlede om at drive virksomhed og om, hvordan man markedsførte den og tilpassede den bestemte målgrupper. Det gav meget mere mening i forhold til mine interesseområder. Til gengæld var mentaliteten en helt anden. You can’t have it all, som man siger. De gule gummistøvler på Rosborg var skiftet ud med Giuseppe Zanotti sneaks, og Ralph Lauren skjorten var fast uniform. Attituden blandt eleverne var mere kølig, og man skulle helst ikke stikke for meget ud. Til gengæld var ledelsen super cool i forhold til iværksætteri, og jeg fik utrolig meget frihed, da jeg i 2.g startede min filmvirksomhed. Så det var helt sikkert vigtigt for min mulighed for at beskæftige mig med noget ved siden af skolen, som jeg virkelig brændte for. Så stort tak til Ruben Krogh, der gav mig en kontorplads i IDEA House, som var et iværksætterhus overfor skolen, og så igennem fingre med det fravær, mine filmopgaver i København kostede mig.

Skole nummer 3. Niels Brock HHX, København.
Lige som jeg havde troet, man ikke kunne få det hele, fik jeg mulighed for at flytte til København og fortsætte min uddannelse på Niels Brock i indre by. Jeg flyttede sommeren efter 2.g og tog min 3.g der. Pludselig boede jeg i en by med højt til loftet og plads til forskellighed. Det var den skønne kombination af fag, der havde min interesse (sådan da…) og mennesker, jeg havde det rigtig godt med. Dermed ikke sagt, at 3.g ikke var et hårdt år. Det var død-hårdt. Men jeg fik hurtigt nogle rigtig gode veninder (læs mere om vigtigheden af samme her), der gav mig lyst til at hænge i og gennemføre. Jeg var slet ikke i tvivl om, at HHX var det rigtige valg for mig i forhold til min interesse for medier, branding og kommunikation, men jeg følte mig virkelig heldig over at have fundet et sted, hvor menneskerne også var skide søde.

Jeg kan ikke fortælle jer, om STX eller HHX er bedst for jer, men jeg kan med sikkerhed fortælle, at der er kæmpe forskel. Så mit bedste råd i forhold til valg af uddannelse er, at undersøge alle muligheder. Og er du bare ét sekund i tvivl, når du er startet på din uddannelse, om du er havnet det rigtige sted, så snak med din studievejleder og prøv to dage et andet sted. Jeg er lykkelig for begge mine skift, og for ikke at have holdt fast i noget, der ikke var rigtigt for mig. Det er så vigtigt at mærke efter. Det er altså tre år af sit liv, man skal bruge der. Held og lykke til alle jer, der står og skal vælge. Hvis I har nogle spørgsmål til HHX, STX eller Rosborg, Campus eller Niels Brock specifikt, er I velkomne til at stille dem i kommentarfeltet.

xx

Marie(duved)

 Følg min blog her

2 kommentarer

 • Mimi

  Hej Marie,
  Jeg er lige startet på Niels Brock (DIG). Jeg føler ikke at jeg har det så socialt godt, men kan det have noget med at gøre at jeg kun har været der en dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Lykkeberg

  Hej Marie❤
  Jeg skal starte på Niels Brock når jeg skal gå i 1.G. Det kunne være super rart, at høre lidt mere om det fra en elevs synspunkt.
  Hilsen Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYTÅRSFORSÆT(OG KUR)