VI DITCHER JULEN I ÅR

NETVÆRK ER EVERYTHING // HVORDAN JEG FIK MIT JOB

netvaerk
Den første, der sagde det til mig, var Annemette Voss. Det har siden vist sig at være et rigtig godt råd. Det er faktisk sådan, jeg har fået alle mine jobs de sidste tre år. Det er derfor et råd, jeg nu vil give videre til jer, der læser med, sammen med en fortælling om, hvordan jeg er endt i mit nuværende job, da det er et spørgsmål, jeg rimelig ofte støder på.

Jeg startede for godt to år siden en filmvirksomhed, hvor jeg på freelance basis producerede video indhold til virksomheders sociale kanaler og hjemmesider, hvilket jeg stadig gør i dag, blot i lidt mindre grad. Derudover startede jeg min Youtube kanal og begyndte at have en rimelig professionel tilgang til brugen af min Instagram.

Da det danske Youtube awardshow, Guldtuben, for to år siden blev afholdt for første gang på Bremen Teater, endte vi til en efterfest i en villa på Frederiksberg, der viste sig til dagligt at agere base for ungdomsmediet Frenzy. Til denne ret spontane efterfest stiftede jeg bekendtskab med Sophie Hardinger, der ejer det der dengang var Frenzy Magazine, som i dag er Frenzy TV. Et halv år efter blev jeg inviteret til en lancering af deres første papirudgave af magasinet, hvor jeg igen mødte folkene bag Frenzy. Dette førte til en jobsamtale og et job, da det passede med, at jeg samtidig flyttede fra Vejle til København.

I det halve år jeg sad hos Frenzy fast, blev jeg sammen med magasinet inviteret til en masse sjove events. Blandt andet til nogle Lacoste events hostet af bureauet Inq. Efter at have været til et par af deres arrangementer, blev jeg inviteret ind til et møde omkring et sponsorat fra Lacoste. Da jeg mødte dem på deres kontor i kødbyen, endte vi også med at snakke en del om, hvad jeg havde lavet tidligere, og at jeg blev student lige om lidt og ledte efter job. Dette ledte til en jobsamtale, dagen efter jeg fik huen på. Jeg fik jobbet og blev bedt om at starte dagen efter, og sådan havnede jeg egentlig i det job, jeg sidder i i dag.

Det virker måske som en halvkringlet forklaring, men det er lidt det, der er pointen. Det er aldrig til at vide, hvilke relationer og kontakter, der pludselig kommer dig til gavn, eller hvad der bringer noget andet med sig. Derfor kan events og sociale arrangementer i branchen generelt være en virkelig god investering. Og så er det en rigtig god ide at gøre en dyd ud af at være behagelig at arbejde med og bevare den gode relation, da anbefalinger kan være guld værd, når man står uden job. Hvordan har I fået det job, I sidder i?

Tusinde tak fordi I læste med. 

xx

Marie(duved)

1 kommentar

  • Sarah Halling Petersen

    Super fedt indlæg, det inspirrere mig rigtig meget, da jeg skal til at søge elevplads nu her, efter jul!
    Tusind tak, god ferie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VI DITCHER JULEN I ÅR